Na 14 jaar dragen Bart en Marga hun taken over. Een mooi moment om stil te staan bij de ontwikkelingen in de veertien jaar dat zij zich inzetten voor het Storm of Life project.

Terugkijkend is er al heel wat gerealiseerd: “Het begon met een paar kinderen op een kleedje onder een boom en als het regende werd er geen les gegeven,” blikt Marga terug op 2008. Dat is het jaar dat ze in contact kwamen met het Keniaanse echtpaar John en Getrude (zie foto). Een echtpaar dat zich sinds 2005 inzet om (wees)kinderen die niet naar een betaalde kleuterschool kunnen, gratis onderwijs te geven. Deze kinderen kunnen nu alsnog naar de gratis basisschool.

Bart: “Wat is er dan veel gebeurd in veertien jaar tijd. Nu staat er een grotendeels zelfvoorzienend project! Er is een kleuterschool met fijne leerkrachten. Er is ook een boerderij waar ze hun eigen groente verbouwen. De kinderen krijgen een maaltijd per dag. Naast de investeringen zoals elektriciteit, filters, cisterne en watertank voor het realiseren van schoon drinkwater, is er ook een sanitairgebouw neergezet.”

Bart en Marga dachten mee hoe het project zo goed mogelijk zelfvoorzienend kon worden. Had de boerderij niet voldoende opbrengst? Zij dachten een irrigatiesysteem uit. Het project had extra inkomsten nodig? Rijst telen voor eigen gebruik en overproductie verkopen was eeneerste stap. Bart en Marga dachten ook mee hoe het brikettenproject nog meer winst kon maken. De lijst met mooie ontwikkelingen die zij in gang hebben gezet is lang!

Hun taken worden overgenomen door de drie broers Cees, Arie en Paul Deelen.

November 12, 2022