Eindejaarsactie 2023 – zo kunt u Nelly een toekomst geven

“Kunnen jullie ons helpen, zodat de kinderen voortaan ook naar de middelbare school kunnen? Met alleen de basisschool hoef je in Kenia namelijk niet te rekenen op een goede baan.” Aan het woord is Getrude: “We hebben eerder kinderen van het Storm of Life (SOL) project na de basisschool zien stoppen en sommige van hen liepen daarna HIV op of raakten zwanger. Dat maakt ons zo verdrietig! We geven zoveel om hen. We willen niets liever dan alle kinderen van het SOL project een toekomst geven. Dáarmee maak je impact op hun leven! Hoe we dat voor elkaar moeten krijgen weten we niet precies, daarom doen we het stapje voor stapje. We werken hard om zoveel mogelijk kinderen ook naar een vervolgschool te laten gaan.”

Zij proberen het schoolgeld bij elkaar te sprokkelen

Hard werken doen ze op het project in Kenia. Onder andere met de winst van het brikettenproject maken ze het al voor enkele kinderen mogelijk om naar de middelbare school te gaan. Maar waar de basisschool in Kenia gratis is, kost de middelbare school op dit moment zo’n €350,- per jaar (incl. uniform, boeken en een Bijbel). John en Getrude doen wat ze kunnen. Ze proberen zelfs bij het schoolbestuur te onderhandelen of ‘hun’ kinderen toch vast met school mogen beginnen, terwijl zij een poging doen het geld bij elkaar te sprokkelen.

Zijn het ‘hun’ kinderen of mogen we het ‘onze’ kinderen noemen? Wat zou het mooi zijn als we John & Getrude kunnen ondersteunen in hun harde werk deze kinderen naar de middelbare school te laten gaan.

Kinderen

Uw hulp is onmisbaar

Kinderen krijgen niet zomaar een plekje in het SOL project. Heel zorgvuldig brengt John in kaart waarom er voor hulp wordt gevraagd. Vaak leeft een ouder niet meer, soms zelfs beide. Dan gaat John kennismaken met de hele familie en zoekt hij of er iemand in staat is om nog een extra mond te voeden en het onderwijs te betalen. Als hij er echt zeker van is dat er voor dit kind geen vangnet is, pas dan mag hij of zij meedraaien in het Storm of Life project. Ook in de jaren die volgen, wordt het kind vaak in de thuissituatie bezocht. Er wordt gekeken of er al een familielid is die ook een bijdrage kan leveren. John en Getrude zijn er zeker van: deze kinderen hebben onze hulp nodig.

Wat hebben we al gedaan: Lees het in de nieuwsbrieven

Ja, ik geef de kinderen hun studie!

Ja, ik geef de kinderen hun studie!