Tijdelijk klaslokaal:

In 2009 is een nieuw tijdelijk klaslokaal gebouwd. Dit is financieel mogelijk gemaakt door een vriend uit Nederland die ons project Storm of Life in april 2009 heeft bezocht.

 

De akker:

Onze akker is ongeveer 1 ha groot. We telen mais, bonen, tomaten, sla en andere locale groenten voor eigen gebruik en verkoop op de locale markt.

 

Irrigatiesysteem:

In de 2e helft van 2009 is er een irrigatiesysteem op de akker geïnstalleerd, gefinancierd door 2 nederlandse bedrijven. Via een pijpleiding ( 1 km lang) van de rivier naar de akker kan een silo met water worden gevuld, dat gebruikt kan worden voor irrigatie van de landbouwgrond.

 

De rijstplantage:

In 2011 en 2012 heeft het bedrijf Pull Position te Honselersdijk financiële ondersteuning gegeven om een rijstplantage te starten. De oogst van 2011 was 720 kg! Grotendeels is de rijst voor eigen gebruik. Een klein deel wordt op de markt verkocht.

 

Drinkwater installatie:

Een drinkwater installatie is aangelegd. Het water wordt via een hoofdleiding van 800 meter lang van de silo op de akker naar de drinkwater tank naast het klaslokaal getransporteerd. Zuivering vindt nu plaats met tabletten. Financiën ontbreken nog om het water met filters te zuiveren.