John en Getrude hebben de ambitie alle kinderen binnen Storm of Life project kwaliteit van onderwijs te bieden. Voor de jongste kinderen hebben zij zelf een kleuterschool opgericht. De kinderen die naar de basisschool gaan moeten ongeveer 1 km lopen om de dichtstbijzijnde basisschool te bereiken. Degenen die naar het voortgezet onderwijs gaan moeten ongeveer 5 kilometer lopen om hun dichtstbijzijnde school te bereiken. Het is moeilijk om genoeg geld te vinden om alle kinderen naar zowel kleuterschool, basisschool als naar het voortgezet onderwijs te kunnen laten gaan. De kinderen hebben schooluniformen en boeken nodig en moeten schoolgeld betalen.

 

Het was de grootste wens van John en Getrude om een eigen basisschool en een voortgezet onderwijs school in de directe omgeving te hebben. In 2009 is er een klein, tijdelijk klaslokaal voor de kleuterschool gebouwd. In het verleden kregen de kinderen onderwijs buiten onder de boom waar slechts weinig schaduw was en geen bescherming tegen de regen en de verzengende hitte.

Ondertussen heeft de kleuterschool drie klaslokalen. Deze kleuterschool is voorzien van schoolbanken en andere schoolbenodigdheden. Daarnaast hebben de kinderen een eigen schooluniform. In 2017 is er een actie geweest om de versleten uniformen en schoenen te vervangen voor nieuwe. Allen hartelijk dank hiervoor.

Alhoewel het salaris van de onderwijzers van de kleuterschool aan de lage kant is hebben we 3 fijne onderwijzers die het project een warm hart toebrengen. Een van onze sponsors, de Vincentius vereniging uit Haarlem, neemt een groot deel van deze kostenpost voor haar rekening neemt.

 

Verder zijn we in 2018 gestart met ICT-onderwijs. Met behulp van deze kennis hopen we de grotere kinderen iets extra’s te geven wat hun mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt vergroot!